5 Haziran 2011 Pazar

EBEGÜMEÇLİ BULGUR PİLAVI...

Uzun zamandır post yayınlamıyorum, farkındayım efendim. Bu sıralar ortak sınav haftası bizim okulda, ee haliyle son 2 hafta kaldı okulların kapanmasına. Yoğun 2 hafta beni bekliyor. Bu arada bloğumuzu da boşlamayalım tabiki de. İşte size kurtarıcı bir yemek. Bahçeden ebegümeçleri toplanır, bulgurla birleştirilip harika bir bulgur pilavı hazırlanır. Biz ilk defa denedik, ama sonuca bayıldık resmen.


1 orta boy soğan piyaz şeklinde doğranıp, yeteri kadar sıvıyağda kavrulur. Doğranmış 250 gr ebegümeci de atılır ve 1-2 dk kavrulur. 1 su bardağı bulgur atılır ve o da kavrulur bir miktar. Sonra 3 su bardağı sıcak su ilave edilir. Suyu biraz çekince tuz ve karabiberi eklenir. Kısık ateşte suyu bitene kadar pişirilir. Demlenmeye bırakılır ve ardından afiyetle yenir. Arzuya göre ebegümeci miktarını artırabilirsiniz.

Herkese güzel bir hafta diliyorum. Bu arada sizlerden dua bekliyorum. Kafam çok karışık bir mesele yüzünden. Lütfen bana dua edin, hayırlısı için... :)))

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım, değişik pilavlara bayılırım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik ebe gömecini ben cicek olarak bilirim oturma odalarinda acan bir cicek yapragi biraz kadife gibi .Merak etim interneten bir bakayin nasil yapraklari .Saglikli bir pilav afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. hımmm denemek ve yemek lazım:)
    eline sağlık canım
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. annem biz küçükken sık sık yapardı.çok lezzetli bir yemek.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim ebegümecini,Bizim buralarda çok çok fazladır.Geçen kayınvalidem toplayıp göndermişti sağolsun.

    Pİlavın çok nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ebegümecini yemenin bir yolu olm uş bu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için, tavsiye ederim deneyin. :)

    YanıtlaSil