2 Nisan 2018 Pazartesi

TOKAT GÜN SOFRASI... :)

Evetttt uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar... :)
Yine paylaşacak çok şey var, ama bloğa yazmaktan daha acil işler, meşguliyetler var.
Hemen bir başlangıç yapayım ve taze taze bir gün sofrası sunayım sizlere... :))


Arkadaşım Tokat Zileli, bizlere memleket esintileri ile dolu bir sofra hazırlamış sağolsun. Hepsi çok güzeldi. Bu arada sofraya katkılarından dolayı kayınvalidesine ve taaa Tokattan gelen annesine teşekkürler. Gelelim detaylara, hem siz okuyucularıma da fikir olsun... :))

Şöyle sağdan başlayım. İlk olarak benim en çok beğendiğim sarma, tek kelimeyle bayıldım. Yapraklar Tokat yaprağı, ama sarmaların aroması, içindekilerin bileşimi süperdi tek kelimeyle.

   Börekler anneden, biri Tokattan gelmiş özel peyniri ile el açması börek. Bir ara baklava yufkasından mı yapılmış dedi arkadaşlar, ben el açmasını az çok anlıyorum, tek kelimeyle süperdi. Yine bir diğer haşhaşlı börek. Ama haşhaş yine Tokat' a ait , özel olarak annesi tarafından yapılmış. Çok güzeldi o da... :))

Salatalar mercimekli, erişteli bol yeşillikli salata, diğeri de buğday ve yoğurttan oluşan salata. 

Çeşit sayısı konusunda sadelikten yana olan arkadaşımız gördüğünüz üzere sınırı fazlasıyla aşmış. 3 çeşit tatlı. Daha fazla yememek için sofradan yavaşça uzaklaştım  resmen... :))

Tatlıların biri çıtır kadayıflı muhallebi, diğeri de haşhaşlı üzeri krem şantili şerbetli tatlı. Tabii bu arada kurabiyeleri de unutmayalım...
Tekrar misafirperver arkadaşımın emeklerine sağlık...

Sofralarımızdan huzur ve bereket eksik olmasın inşallah...
Hepinize güzel bir hafta diliyorum...


4 yorum:

  1. of of işteee yazıların en güzeliiiiii of of ne fotolar ay kadayıflı muhallebi aman nası bişi yaaaa mükemmel bi yandan mallebi yiyon bi yandan çıtır çıtır oh oh :) zile pekmezi de meşhur di miiiii toğatııın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet onu da yemişligim var arkadaş sayesinde.

      Sil
  2. Hepsi harika görünüyor, arkadaşın eline saglik.

    YanıtlaSil