Sizi bilmem ama ben hamur işine bayılırım. Her gün yesem bıkmam sanırsam. İşte size bugün yaptığım Avcı Böreği tarifi ve görselleri. Genelde avcı böreği galeta ununa batırılıp, kızartılıyor. Ama bu değişik bir versiyonu, soslu olanı...
İlk önce iç malzememizi hazırlıyoruz. Şöyle ki; 3 orta boy soğanı miniminnacık doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. 150-200 gr kıymayı ekliyoruz. Diğer yanda 3/4 bardak ince bulguru sıcak suda bekletiyoruz. Ardından kıymaya ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Hemen 1,5 bardak iri dövülmüş cevizi ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip iç malzememizi soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada 1 iri yumurta, 1 su bardağından biraz fazla yoğurt ve 1/2 su bardağı sıvıyağdan oluşan bir sos hazırlıyoruz.
Yufkalarımızı yayıp sosumuzu yarısına sürüyoruz, özellikle kıyılar kuru kalmamalı. Sonra yufkayı ikiye kapatıp, tekrar sosumuzu sürüyoruz. Bizim yufkalar büyük olduğu için, yufkaları 5 üçgene böldüm. Uçlarına harcımızı koyup büyük sigara börekleri şeklinde sardımmmmm. :)
En son börekleri tepsiye dizdikten sonra, kalan sosu üstlerine bolca sürüyoruz. Fırına verip, nar gibi kızarana kadar pişiriyoruzzzzz. Afiyetle yiyoruzzzz sonra da. :)