Son zamanlarda gün sofralarımızda yer alan ve tadanların bayıldığı bir tarifle karşınızdayım. Memleket mantısı... :)
İlk önce un, tuz, su ile hamur tutuyoruz ve biraz beklemeye bırakıyoruz. Diğer yandan 600-700 gr eti düdüklüde haşlayıp, suyunu süzüyoruz. Bu suyu atmıyoruz, çünkü bu suyla mantımızı haşlıyoruz. Etimizi elimizle dırtıyoruz ve yaklaşık 1 kg soğan ile iç karışım hazırlıyoruz, tuz ve karabiber eklemeyi de unutmuyoruz.
Sonrasında hamurumuzu 10 bezeye ayırıp, bezelerimizi açıp, bu şekilde iç karışımı koyuyoruz. Bu esnada her aşamada yufkaları yağlamayı unutmuyoruz. Katlayarak mantılarımızı elde ediyoruz.
Tepsimizi mantılarımızla doldurup bolca yağlıyoruz.
Fırına attığımız mantıları nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrasında yukarıda süzülen et suyunu tuz ekleyerek ısıtıyoruz, fırındaki mantıların üstüne döküp fırında suyunu çekene kadar 5 dk ısıtıyoruz. Sonrasında sıcak sıcak misafirlerimize ikram ediyoruz.
Deneyenlerden her zaman beğeni yorumları aldığımız bir mantıdır, kesinlikle tavsiye olunur şekerler... :)