Aslında tarifi uzun uzun yazmaya niyetim yoktu ama, tarifi nerden aldığımı bulamayınca yazmak şart oldu. İlk defa bu Ramazan' da bir blogda görüp denediğimiz ve bayıldığımız bir tarif bu, kesinlikle denenmeli. Ama bloğu tüm aramalarıma rağmen bulamıyorum, üzgünüm link vermek isterdim...
İlk önce köftemiz hazırlanır.3 kişi için hazırlanmış bir köfte. 300 gr köfte, 1 yumurta, 1 soğan, 3 diş sarımsak,
1 çay bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz,
1 tutam maydanoz karıştırılır, parmak şeklinde köfteler hazırlanır ve kızartılır. Ama köfteler kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmeli, kural bu... :)
Diğer yandan yoğurt çırpılarak sulandırılır, içine sarımsak ve tuz eklenir. Ekmek ya da pide küp küp doğranır, ya tavada ya da fırında kızartılır.
Orijinal tarifte domates, salça, tereyağ ve sıvıyağdan oluşan bir sos hazırlanıyordu. Ama biz bu sefer domates olmadığı için, tereyağ kızdırıp kırmızı biberli bir sos yaptık basit bir şekilde.
Servis yaparken önce kızarmış ekmekler, yoğurt, tereyağ sosu ve köfteler sırayla tabağımıza konuluyor. Çok lezzetli bir yemek, şiddetle tavsiye edilir.
Herkese mutlu Pazarlar olsun inşallah...