17 Kasım 2010 Çarşamba

BAKLAVA TADINDA NİCE BAYRAMMMLARAAA... :)

Bayramlar tatlısız olmaz, hele baklavasız hiç olmaz. Bizim de evde yapılan baklavamızın yapım aşamaları, paylaşmak istedim...

HAMURU için; 
5 bardak un, 3 yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ, 3 kaşık yoğurt, 1 kaşık sirke, 1 fiske tuz, 1 çay kaşığı karbonat kullanılarak bir hamur elde edilir. 1 saate yakın bekletilir.

 Cevizler havanda dövülür ya da siz ne kullanıyorsanız onunla ufak hale getirilir. Biz 2 kata ceviz kullandık. İsteğe bağlı 3 kata da konulabilir.



Hamur ufak bezelere ayrılır. Bizimki 90 kat oldu. İlk önce bezeler şekildeki gibi ufak bir tabak büyüklüğünde açılır.


Sonra bunların 10 adeti aralarına nişasta konularak tepsi büyüklüğünde açılır. Açarken de nişasta kullanılır.



Ara aşamaları çekmeyi ihmal ettim, çünkü o esnada 8 aylık yeğenimle ilgilenmekteydim... :)) En son bu hale geliyor malumunuz. Fırına konulmadan önce tatlının üstüne erimiş 350 gr tereyağı ile 1 çay bardağı sıvıyağ karışımı ekleniyor.


 Bu hali de şerbet atıldıktan sonraki aşama.
ŞERBET için; 7 bardak şeker, 6 bardak su, 1 yemek kaşığı limon kullanıldı. Genelde tatlı kıyır kıyır olur ve beğenilir. İnşallah size bir fikir olur baklava yapmak isterseniz. :))

Herkese baklava tadında bayramlar, sevgiyle kalın... :)))

21 yorum:

  1. Ohh ohh nefis görünüyor ellerinize sağlık mutlu hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. Benim baklavamdan 90 kat daha güzel olmus, ellerine saglik. Mutlu bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler arkadaşlar, hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık nefis görünüyor iki dilim de yiyebilseydik keşke
    hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
  5. :) Teşekkürler Kendimce, nice bayramlara.

    YanıtlaSil
  6. Maharet diz boyu maaşallah!Ellerine sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler limon çiçekleri, ben yapmadım bu arada, ablamlara gitsin bu yorumunuz... :)

    YanıtlaSil
  8. Ablalarınızın da sizin de elinize sağlık,yapmasanız da mutlaka yardım etmişsinizdir :)

    Karikatürleri koymanız çok keyifli olmuş,paylaştığınız için teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler hayatcemresi, bloğuma hoşgeldiniz, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba,geçmiş bayramın mübarek olsun canım..
    ev baklavası gibi var mı..ellerinize sağlık..enfes gözüküyor..

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler elicim, geçmiş bayramını kutlarım, nice bayramlara. :)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili kardeşim,ilk bakışta karikatürler tebessüm ettirmişti,ancak bayramla ilgili olanlarda kurbana bakış açısı çok yanlış,kurban edilen bu sevimli hayvanların karikatürlerde gösterildiği gibi hissetmeleri mümkün değil,çünkü onlar en sevgiliye adanmışlar,karikatürde olsa kurbanın yanlış lanse edilmesine yönelik sinsi bir plan farkediyorum,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Hayatcemresi: açıkçası bu kadar ayrıntılı düşünmemiştim, sadece hoşuma gitti, paylaşmak istedim, ama dediklerinize de katılmıyor değilim, teşekkürler bu konuyu hatırlattığınız için. :)

    YanıtlaSil
  14. Sevdim bu bloğu ve izlemeye alıyorum:))

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler begonvilli ev, hoşgeldiniz bloğuma... (:

    YanıtlaSil
  16. Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Eylem: Teşekkürler efenimmmm, hoşgelmişiniz, sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun, selamlar. (:

    YanıtlaSil
  18. Baklava nefis görünüyor, afiyet olsun. Baklava tadında nice bayramlar diliyorum:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. teşekkürler birsel6irem, nice bayramlara... (:

    YanıtlaSil
  20. Hhhmm so yummy, maybe i want to try it at home, hehehe...

    YanıtlaSil
  21. Why not April? you can try it, it isn't so difficult as people think. Enjoy yourself...(:

    YanıtlaSil