Bayramlar tatlısız olmaz, hele baklavasız hiç olmaz. Bizim de evde yapılan baklavamızın yapım aşamaları, paylaşmak istedim...
HAMURU için;
5 bardak un, 3 yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ, 3 kaşık yoğurt, 1 kaşık sirke, 1 fiske tuz, 1 çay kaşığı karbonat kullanılarak bir hamur elde edilir. 1 saate yakın bekletilir.
Cevizler havanda dövülür ya da siz ne kullanıyorsanız onunla ufak hale getirilir. Biz 2 kata ceviz kullandık. İsteğe bağlı 3 kata da konulabilir.
Hamur ufak bezelere ayrılır. Bizimki 90 kat oldu. İlk önce bezeler şekildeki gibi ufak bir tabak büyüklüğünde açılır.
Sonra bunların 10 adeti aralarına nişasta konularak tepsi büyüklüğünde açılır. Açarken de nişasta kullanılır.
Ara aşamaları çekmeyi ihmal ettim, çünkü o esnada 8 aylık yeğenimle ilgilenmekteydim... :)) En son bu hale geliyor malumunuz. Fırına konulmadan önce tatlının üstüne erimiş 350 gr tereyağı ile 1 çay bardağı sıvıyağ karışımı ekleniyor.
Bu hali de şerbet atıldıktan sonraki aşama.
ŞERBET için; 7 bardak şeker, 6 bardak su, 1 yemek kaşığı limon kullanıldı. Genelde tatlı kıyır kıyır olur ve beğenilir. İnşallah size bir fikir olur baklava yapmak isterseniz. :))
Herkese baklava tadında bayramlar, sevgiyle kalın... :)))
Ohh ohh nefis görünüyor ellerinize sağlık mutlu hayırlı bayramlar...
YanıtlaSilBenim baklavamdan 90 kat daha güzel olmus, ellerine saglik. Mutlu bayramlar...
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşlar, hayırlı bayramlar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor iki dilim de yiyebilseydik keşke
YanıtlaSilhayırlı bayramlar
:) Teşekkürler Kendimce, nice bayramlara.
YanıtlaSilMaharet diz boyu maaşallah!Ellerine sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler limon çiçekleri, ben yapmadım bu arada, ablamlara gitsin bu yorumunuz... :)
YanıtlaSilAblalarınızın da sizin de elinize sağlık,yapmasanız da mutlaka yardım etmişsinizdir :)
YanıtlaSilKarikatürleri koymanız çok keyifli olmuş,paylaştığınız için teşekkürler,sevgiler...
Teşekkürler hayatcemresi, bloğuma hoşgeldiniz, sevgiler. :)
YanıtlaSilmerhaba,geçmiş bayramın mübarek olsun canım..
YanıtlaSilev baklavası gibi var mı..ellerinize sağlık..enfes gözüküyor..
Teşekkürler elicim, geçmiş bayramını kutlarım, nice bayramlara. :)
YanıtlaSilSevgili kardeşim,ilk bakışta karikatürler tebessüm ettirmişti,ancak bayramla ilgili olanlarda kurbana bakış açısı çok yanlış,kurban edilen bu sevimli hayvanların karikatürlerde gösterildiği gibi hissetmeleri mümkün değil,çünkü onlar en sevgiliye adanmışlar,karikatürde olsa kurbanın yanlış lanse edilmesine yönelik sinsi bir plan farkediyorum,
YanıtlaSilsevgilerimle...
Hayatcemresi: açıkçası bu kadar ayrıntılı düşünmemiştim, sadece hoşuma gitti, paylaşmak istedim, ama dediklerinize de katılmıyor değilim, teşekkürler bu konuyu hatırlattığınız için. :)
YanıtlaSilSevdim bu bloğu ve izlemeye alıyorum:))
YanıtlaSilTeşekkürler begonvilli ev, hoşgeldiniz bloğuma... (:
YanıtlaSilEylem: Teşekkürler efenimmmm, hoşgelmişiniz, sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun, selamlar. (:
YanıtlaSilBaklava nefis görünüyor, afiyet olsun. Baklava tadında nice bayramlar diliyorum:))
YanıtlaSilSevgiler.
teşekkürler birsel6irem, nice bayramlara... (:
YanıtlaSilHhhmm so yummy, maybe i want to try it at home, hehehe...
YanıtlaSilWhy not April? you can try it, it isn't so difficult as people think. Enjoy yourself...(:
YanıtlaSil