11 Şubat 2012 Cumartesi

KIRMIZI PANCARLI SALATA VE TİRAMİSU...

Bugün büyük ablamı ziyarete gitmiştik. Bir şeyler yemeden bizi bırakmadı. Yemeğin yanında salata olarak kırmızı pancarlı, havuçlu salata vardı. Biz pancarı çok fazla kullanmıyoruz nedense, ama salatamız gayet lezzetliydi. Bu arada sofrada kırmızı pancarın ne kadar sağlıklı olduğundan bahsettik. Hatta rahmetli bir komşu teyze vardı ablamların. O dermiş ki '' bunun tarlasından geçmek bile faydalıdır. '' Tam da bunun üstüne eve geldiğimizde haberlerde ne bahsedildi tahmin edin bakalım.. :))) Tabii ki de kırmızı pancar. Aklımda kalan faydalarından birkaçı kanı temizlediğine, mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi olduğuna dair. Daha ayrıntılı bilgi için TIK TIK.

Özellikle balık yanında süper giden salatamız... :)) Öyleymiş...


Gelelim tatlımıza, çoğumuzun bildiği tramisu pastamız... Çoğumuz bu pastayı büyük bir keyifle tüketiriz. Bizimki de çok lezzetli olmuştu doğrusu. İşte sizinle kendi defterime de yazdığım tarifi paylaşıyorum... :))

Önce 2 yumurta, 1.5 çay fincanı un, 1 çay fincanı toz şeker, 1 çay fincanı süt, 3 kaşık kakao, 1 paket kabartma tozu ile pastamızın pandispanyasını yapıyoruz. Pişince 1 su bardağı süt ve 1 paket üçü bir arada neskafe ile pandispanyamızı ıslatıyoruz. Diğer taraftan 3 bardak süt, 2 kaşık un, 1/2 su bardağı şeker, 200 gr.labne peyniri, 1 kaşık nişasta, 1/2 paket vanilya ile kremamızı hazırlıyoruz. Ablam pastayı 2 kat yapmış. Bir kat araya, bir de üstüne kremamızı sürüyoruz. En üstüne de kakao eliyoruzzzzzz ve servis yapıyoruzzzz... :))

Hepinize güzel Pazarlar diliyorummmm... :))

6 yorum:

  1. mutlaka faydası vardır ancak bizimde evde fazla yenilmiyor:) tramisu da harika benim de cok sevdiğim pastalardan birisi ablanın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. pancarın rengi beni bitiriyor zaten başta canım.
    faydaları ise saymakla bitmez elbet..
    tiramisudan kaldıysa alsam olur mu bi dilimcik:)
    yapanların ellerine sağlık..
    mutlu pazarlar tatlım:)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler şekerler güzel yorumlar için... :)

    YanıtlaSil
  4. tiramisuyu ben de çok severim sık sık da yaparım misafirlerime... ellerinize sağlık.. ben de beklerim: )

    YanıtlaSil
  5. yasemin: çok teşekkürler, hemen uğruyorum... :)

    YanıtlaSil