Çocukluğumun hatıralarındandır külde mısır, tatilllerde ananeme kalmaya gitttiğimizde mevsim kışsa, yanan kuzinenin üstünde pişirilirdi külde mısır. Tabak tabak alır anında tüketirdik. O tadı asla unutamam, toplu olunca daha da güzel olurdu yaa.. :) Offff özleniyor bazen o günlerrr... :)
Geçenlerde pazarda satıldığını duymamızla, babama almasını tembihlememiz bir oldu. :))) Burda köylü pazarı var, kadınlar yapıp getiriyorlarmış. Torbası 3 tl imiş. Şu sokaklarda satılan mısırlar var ya, onlara on basar... :)))
Aranızda külde mısır duyanlar var mı???
10 değil 100 basar,evet yaaa çocukluğumuzda kışın sobaların üzerinde illaki olurdu,şimdi nerde yıllar var yemeyel malesef :(
YanıtlaSilhiç duymadım gülüm.
YanıtlaSilmerak ettim açıkcası..
afiyet bal olsun canım..
sevgiler..
:)
Ben yapabiliyorum.Daha bu gece pisirdik ve yedik.Bütün evi misler gibi mısır kokusu sardı...İsteyene yapabilirim.
Silhttp://www.facebook.com/BirHayalCiftligi
Bende hiç duymadım ve merak ettim..
YanıtlaSililk kez duydum gördüm.tatmak lazım.
YanıtlaSilben de severim ..benim de annem yapardı...karadenizliler daha çok biliyor tatlım sanırım :)sevgiler
YanıtlaSilşlk kez duydum ve acayip merak ettim şimdi tadını
YanıtlaSilsizin orası neresi
gden birine aldırsak
ya da nasıl yapılır anlatsan belki kül buluruz :D
http://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/kategori-disi/484-kullu-misir-kirklareli-.html
SilDuruşu bizim buralarda 'gölleme' denilen mısıra benziyor :)
YanıtlaSilRengi beyaz, bizimki sarı görünüyodu. Bi de suda haşlanıyor.
Ama tipi aynı yani anladın dimi, cebelleştim baya bi anlamsız oldu ama, anladın sen biliyorum ben :D
Bak burda bahsetmiştim ben;
http://umutfak.blogspot.com/2011/01/golleme-alsm-verisim.html
Kuzinenin üstünde, külün içinde mi pişiyo anlamadım ama?
Yok sanırım resim rengi öyle.Bu da sarı oluyor.
Silhımmm çok ilginçmiş,ilk defa duyuyorum...afiyet olsun ;)
YanıtlaSilİlk defa duydum, değişik bir tat olsa gerek, merak ettim.
YanıtlaSilben de hiç duymadım, ama yazından sonra keşke daha evvel tatmış olsaydım diyorum :)
YanıtlaSilarkadaşlar çoğunuz ilk defa duymuşsunuz, sanırım çoğu yörede bilinmiyor, biz göçmeniz Adapazarı' nda, burada bilinir bazıları tarafından.... :)
YanıtlaSilYapımı ise şöyle, bildiğiniz külde yapılan bir mısır bu. Ama odun külü sadece kullanılıyor. Mısır odun külü ile iyice kaynatılıyor. Sonra iyice yıkanıyor, külünden temizleniyor, sonra tekrar temiz su ile kaynatılıyor. Kısaca böyle, ayrıntılı tarifler nette vardır sanırım. :)
evet canım
YanıtlaSilben de Adapazar lıyım ...o nedenle anladım hemen zaten ....
chfashiontrend: aa çok sevindim hemşerim. :)
YanıtlaSilannem haşlardı kışın bize tencerede tane mısır acaba ona mı benziyor?tadı gerçekten enfesti...ah eski günler...
YanıtlaSilfiliz: olabilir canım, bak sakaryada köylü pazarı var, orada satılıyor, alabilirsiniz. :)
YanıtlaSilılk kez duyuyorum..kımbılır ne guzeldır:))))))
YanıtlaSilmarifet ellerimizde: evetttt çokkk güzel, tşkler, sevgiler. :)
YanıtlaSilbilmem mii, hem göçmen olup hemde adapazarlı olupda küllü mısırı bilmeyen ve küllü mısırla büyümeyen yokturr herhaldee, ne şanslıyım ki halaa yiyorum, o bardakta satılan mısırda neymişş, hatta bi sene almanyaya bile mısır götürüp odun külüyle pişirmişliğim vardır... :))) pazar pazarına getirirler mutlaka bu hafta alayım bende :)))
YanıtlaSilnarish: aa bir hemşerim daha, memnun oldum, sevgiler...
YanıtlaSilbende çok severim eskiden babaannem tarifiniz deki gibi pişirirdi ama şimdi düdüklüde pişiriyoruz .ben şekerleyerek yiyiyorum tavsiye ederim canım çekti şimdi:)) sevgile
YanıtlaSilhilal: şekerli de mi yeniyor, hımmm ilginçmiş, az da olsa denemek lazım, sevgiler... :)
YanıtlaSilkülde mısırı bende ilk kez burada okudum ve gördüm :) tatmak isterdim valla. -
YanıtlaSil:) evet çoğu insan bilmez bunu, nasip olur inşallah size de...
Sil