Evde çilekler bozulmaya yüz tutunca ablam da değerlendirme adına bir tatlı yapmaya karar verir. İşte sonuç ve tarif... (;
1 kilo süt, 3/4 bardak irmik, 3/4 bardak şeker, isteğe bağlı vanilya kaynayıncaya kadar pişirilir. Borcama dökülür. Diğer yanda çilekler suda haşlanır, süzgeçten geçirilir. Şeker ve nişasta katılarak pelte hazırlanır. İrmik karışımının üstüne dökülür ve dolapta bekletilir. Sonra da afiyetle yenir.
Hepinize güzel bir haftasonu şekerler...
harika görünüyor, nefis bir değerlendirme olmuş :)
YanıtlaSilEvet canım aklınızda bulunsun...
SilDeneyecegim diyip durdugum bi turlu deneyemedigim tariflerden :)
YanıtlaSilHemen deneyin derim... ;))
SilBİTTİMİİİ YAA:((OLSUN BİR DİLİM YETER ELLERİNE SAĞLIK CANIM MİS KOKULU :))AFİYETLER OLSUN
YanıtlaSilBitmedi bitmedi... ;)) hemen ayırıyorum... ;))
Silyaz için nefis bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEvet ferah ferah oldu. Teşekkürler...
Sil