7 Nisan 2017 Cuma

BOĞAZİÇİ BUTİK HOTEL&RESTORAN, MAŞUKİYE

Bugün öğleden sonraki boşluğumuzu arkadaşımla yeni yerler keşfi ile doldurduk. Aramalarımız sonuç verdi ve bu sevimli mekan ile karşılaştık.  :) İlk olarak içine girdiğimizde keşfe devam edelim dedik ve klasik Maşukiye Kartepe'de toplu restoranların olduğu yerlere gittik. En son 5 yıl olmuştur ailecek gittiğimiz. Hafta içi olmasına rağmen bayağı kalabalıktı. Olay turistik yöne çekildiğinde mekanlar biraz daha sevimliliğini yitiriyor sanki. Biz de oradan ayrılıp tekrar ilk keşfettiğimiz Boğaziçi Bungalow& Restorana doğru yöneldik. Hafta içi olması sebebiyle tam istediğimiz gibi sakindi, kafa dinlemek için birebir anlayacağınız... :)

Mekanın internet sayfası da var. Eğer ayrıntılı bilgi almak isterseniz  http://www.bogazicibutikotel.com/  adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Zira burada hem bungalow evlerde konaklama hizmeti, hem sosyal aktiviteler, hem de restoran hizmeti veriliyor. Biz gittiğimizde birkaç balayı çifti otelde konaklamaktaydı. 

Mekan büyük bir alanda bulunuyor, içeride aldığımız broşürde yazana göre 11 adet Teras bungalow, 6 adet Deluks Bungalow, 4 adet Ahşap Bungalow, 6 adet de standart butik oda bulunuyor. 

Oturmak için akan suyun üstüne masalar kurulmuş, biz birinde oturmayı tercih ettik. Yanımıza gelen sorumlu bey '' Ne içersiniz'' deyince biz '' Yiyecek bir şeyler yok mu? diye sorduk. :))
'' Hani adettir bizlerde ilk gelene ne içersin diye sorulur'' cevabını aldık. Misafirperver bir karşılama ile başlayan keşfimiz orada olduğumuz müddetçe personelin güler yüzlü ve gayet ilgili hizmetleri ile devam etti. Teşekkür ediyoruz kendilerine...

Masanıza gelen ilk şey, doğal kaynak su ile dolu testiler. Bu kısım özellikle çok şirin bence... 

Biz yemek için bir şeyler istedik. Menüde alabalık, ızgara çeşitleri , kiremitte mantar.. vs mevcut. Biz alabalık, salata ve kiremitte mantar aldık. 2 kişi 65 tl ödedik. Alabalık 20 tl. Kiremitte mantar 15 tl, salata da 10 tl. Artı çayımızı da şu manzara eşliğinde yudumladık... :)
Ayrıca serpme kahvaltı fiyatı 35 tl. Zeytin hariç hepsinin organik olduğunu söylediler.

Diyelim ki burada konaklamak istediniz, ki sanırım sabaha burada uyanmak süper olur. Gecelik ücret 2 kişi 250 tl. Diyelim ki çocuk var 12 yaşı geçince 75 tl ek ücret ödüyorsunuz. Artı sabah kahvaltısı da fiyata dahil... Ama bungalow çeşitlerine göre ücret değişiyor mu, onu sormayı unuttum açıkçası. :)

Burası da gidiş yolu. Biz bu yola bayıldık. Durup fotoğraf çekimi yaptık. Ayrıca mekanın içinde de sonlara doğru ormana doğru 700-800 metre yürüyüş parkuru varmış. Sessiz, sakin, kafa dinleyip bir kenarda kitap okuyabileceğiniz şirin bir mekan. 

Eğer olur da mekan arayışına düşerseniz, ya da yolunuz düşerse kalabalık, insanı bunaltan yoğun mekanlardan ziyade burayı tavsiye ederim. 

Hepinize güzel bir Cuma günü ve hafta sonu diliyorum... :)





6 yorum: