Eminim duymuşsunuzdur ısırgan otunu, ne kadar faydalı olduğunu söylememe gerek yok. Yılda en az bir defa tüketin derler faydasını bilenler. Eskiden babam evimize yakın alanlardan toplardı, sanırım daha boştu etrafımız, her sene rahmetli annem pidesini, yemeğini yapardı. 23 Nisan tatilinde ailecek kendimizi Maşukiye' ye attık. Arabamızı bir yere park edip, doğa yürüyüşüne başladık. Bu esnada yolda gördüğümüz ısırgan otları dikkatimizi çekti, hadi toplayalım dedik biz de, tabii ben dokunamadım, benim de payıma bir ağacın altında rastladığım naneler düştü.
Bunlar da ısırgan otlarımız, dolu dolu 2 poşet topladık, yalnız acaip el yakıyor toplarken... :)
Ertesi gün de toplanan ısırganlardan pide yapmak düştü bize. Pide hamuru tutuluyor. Diğer yandan ısırganlar haşlanıp, suyu süzlüyor, içine az biraz doğranmış ıspanak, bir büyük soğan, bir yumurta katılıp iyice karıştırılıyor. Sonrası malum bizim macır pidesi formatında... :)
Isırgan pidesinin özelliği üzerine sirke dökülerek yenmesi...
Aranızda ısırgan pidesi yiyenler var mı?