16 Temmuz 2010 Cuma

BİRAZ DA KİTAP...


Genelde boş vakitlerinizde ne yaparsınız sorusunun cevabıdır ''Kitap Okurum''. Ama sanırım kitap okumak boş vakti değerlendirmek için değil, yapılması için özel vakit ayrılması gereken değerli bir eylemdir. Özellikle alışkanlık haline getirildiğinde dünyanın en zevkli eylemlerinden biridir. İnsan nasıl mutfağa gider bir bardak su içer, gideyim de su içeyim hele diye kasmaz, düşünmez, sorgulamaz; kitap okumak da işte böyledir. Bir bakmışsınız kanepeye kıvrılmış, şahane bir kitabın içine balıklama dalmışsınızdır.

Benim de bu sıralar okumaktan zevk aldığım bir kitap var. İskender Pala tarafından kaleme alınmış Katre-i Matem. Katre-i Matem; matem damlası anlamına gelen, rengiyle görenleri hayrete düşüren mor renkli bir lale türüymüş. Kitap, müzayededen alınan elyazması bir kitabın hikâyesi olarak başlıyor. Okurlar, bu elyazması kitabın açtığı kapıdan içeri giriyor, bir devre adını veren lalenin izinde İskender Pala'nın yarattığı etkileyici ve büyüleyici bir atmosferin içinde yol alıyor. Sürükleyici, bir çırpıda bitirebilecek türden bu kitabı, tüm kitapseverlere tavsiye ederim...

6 yorum:

  1. bende okudum bu kıtabı zaten ıskender pala deyınce durmak lazım degılmı?

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle, İskender Pala kalemini iyi konuşturan nadir yazarlardan. Gerçek bir edebiyatçı. İki Darbe Arasında kitabı da tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  3. merhaba

    Ben de İskender Pala hastasıyım:) Yıllar önce zaman gazetesinde köşe yazardı, çok çok güzel yazıları olurdu, bir kısmını kesip saklamışımdır.Hala gazetede yazıyor ama şimdi daha çok divan edebiyatı hakkında.
    Kitabı kışın ben de okudum, çok beğendim. Ana temanın içinde bir dönemi anlatan kitapları, filmleri çok seviyorum, aynı zamanda öğretici oluyor. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler yorumunuz için, güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.:)

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok etkileyici bulmuştum.

    YanıtlaSil
  6. İskender Pala ne de olsa, genelde severim ben de kitaplarını. :)

    YanıtlaSil