Evdeki kuşburunlarını değerlendirmek için ablam tarafından mecburen yapılmış marmelat, ama öyle... :))) Çok zahmetli ayrıca da... Ama çok faydalı olduğu söyleniyor , bunu da söylemeden edemeyeceğim. :) Önce kuşburunları düdüklüde kaynatılıyor, sonra süzgeçten geçiriliyor, en son da şekerle kaynatılıyor. 2-3 cümleyle anlattığıma bakmayın, bayağı uzuuuuuuuuuunnnnn sürdü, ben şahidim. :))
Düdüklüde kaynamış kuşburunları...
İnce süzgeçten geçirilmeye çalışıldı, olmadı tel süzgeç devreye girdi.. :))
En son ocakta şekerle kaynatıldı. İnanın tadı müthiş...Kahvaltı sofralarını süsleyebileceği gibi, kurabiyelerde de kullanılabilir...
Danimarkalı doktor Kaj Winter tarafından yapılan araştırmalarda kuşburnunun eklem ağrıları olanlarda tedaviyi desteklediği belirlenmiştir. Kuşburnunun kabuk ve çekirdeğinde yeralan bir maddenin iltihabi reaksiyonu engellediğine dair tespitler yapılmıştır.
Kuşburnunun iltihap giderici ve ağrı kesici bileşenleri suda çözünmediğinden eklem romatizmasına karşı kuşburnu çayı etkili değildir. Eklem romatizmalarına karşı kuşburnu marmelatı kullanılmaktadır.
Japonyada yapılan bir araştırmada kuşburnu marmelatının vücuttaki yağ oranını düşürdüğü gözlenmiştirBöbreküstü bezlerine olan etkisiyle hormonların üretimini destekler.
Kan temizleyici özelliği kusburnunun yararları arasındadır.
İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyici etkisi bir diğer kuşburnu faydası olarak belirtilebilir.
Besleyici etkisiyle genel güçsüzlük durumlarına karşı kullanılabilir.
Solunum enfeksiyonlarına iyi gelmekte, aynı zamanda vücutta dirilik sağlamaktadır.
Aynı zamanda etkin bir kan temizleyicisidir.
Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı da oldukça faydalı bir besin."Bedene ve gözlere güç verir''
Kanı temizler,kanda bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
Antioksiden etkisine sahiptir.
Faydalar kısmı alıntıdır şu siteden . http://tokatyoreselurunler.tr.gg/
Bu arada canım üniversite arkadaşım, kankam bloğunu canlandırmış, çoktandır yazmıyordu, renkli yazılarına devam, özellikle son 2 yazısı okunmaya değer, tavsiye ederim. TIK TIK
Benim babaannem yapardı ve elleri hep yara bere olurdu kaşınırdı filan ama yerken hiç aklımıza bile gelmiyor zahmeti :) Ablanızın ellerine sağlık.
YanıtlaSilkışın çayını çok tüketirim
YanıtlaSilmarmelatını hiç yemedim ama
ablanın eline sağlık olsun
canımm,ablacığının ellerine sağlık...
YanıtlaSilbilirim pekk bi zahmetli iştir bu kuşburnunun özünü çıkarmak:)
afiyet şifa olsun canım...
hemenn şimdi arkadaşının sayfasına ışınlanıyorum müsadenle:)
gönül dolusu sevgilerimle...
Ama ama oldu mu şimdi :) Nerdeyse bir yıldır kuşburnu reçeli diye sayıklıyorum :)
YanıtlaSilGirdiğim her markette, gördüğüm her yerde göz atıyorum varmı yok mu diye ama nafile..
İnş. kısmet olursa Tr'ye gelirsem mutlaka alacağım..
Marmelatı da harika görünüyor..
Afiyet ve sağlıkla yiyin, ellerinize sağlık..
kokusuna ve tadına bayılırm canım çekti şimdi:)
YanıtlaSiltadı harika oluyor normlde pek sevmem marmelet vs. ama buna bayılmıştım
YanıtlaSilartık geldiğimde bana ikram edersin
YanıtlaSilemeğinize sağlık,afiyet olsun.bu arada ablan yapıyor hep bu tür işleri ,sen yapmıyormusun?
YanıtlaSilelif: acaip zahmetli cidden. sevgiler.
YanıtlaSilmuahhabet: marmelatı da çok güzel, lokum gibi derler ya, tam öyle. :)
tutamkekik: teşekkürler, sevgiler.
seyrüsefa: ya bak şimdi, böyle olunca üzülüyorum, napsak ki. (:
YanıtlaSilpemmor alg: :)) ah keşke şurdan uzatabilsem.
designbutik: evet bayılmayacak gibi değil ki. :)
metamorfoz: betüşüm gel de ikram edeyim canım, gel yeter ki. :)
YanıtlaSil30 undan sonra: ben sanırım biraz daha beceriksiz ve tembelim, ayrıca o daha sabırlıdır bu konularda, aramızda görev paylaşımı var da, çoğu mutfak işleri ona ait. :)
Ben doğuda oturuyorum. Burada çoğu şey sizinde bildiğiniz gibi doğal oluyor. Kuşburnunun doğal halini içenler çok iyi bilir. Gerçekten çok güzel bir tadı var. Bal ile birlikte çok faydası oluyor. Şimdi baktımda oldukça faydasıda varmış : Kuşburnunun faydaları
YanıtlaSilEvet aslında ama biz çoğu şeyin kıymetini bilmiyoruz.
Sil