Kışın hem faydalı, hem de çok zahmetli olmayan besin maddelerinden. Tavuğa göre de daha güvenilir sanki.. :))
Biz açılışı istavrit ile yaptık. Yanında salata ve helva, başka bir şeye gerek var mı, yokkkkk. :))
Yıkanıp temizlenen balıklar mısırunu, karabiber, tuz karışımına bulanıp kızartılır. Öncesi efenim, sonrası maalesef mideye iniverdi fotolamadan... :))
İşbölümü... Balıkların yapımı ablama, salata yapımı bana ait. Roka, maydanoz, havuç, kuru soğan, sos olarak da zeytinyağı, sirke, limon, tuz ve sumak....
Bu faydalı besini bol bol tüketmekte fayda var sanırım. İşte size birkaç fayda...
Bol miktarda B, A ve D vitamini bulunan balığın her yaşta insan için çok besleyici olduğunu dile getiren uzmanlar, şunları öneriyor: ''Balıkta doymamış yağ asitleri fazla. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık, kalp hastalarının tercih etmesi gereken bir gıda. Bu özelliği ile tam bir kalp dostu. Balık üstelik kolesterol açısından da fakir bir et. Bu açıdan kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olan balık, sağlıklı bir kalp için düzenli olarak tüketilmelidir.''
afiyet şeker olsunn tatlımm:)
YanıtlaSilbalık ve salata oldu mu başka lezzete ne hacett:)
kızarmış hallerini hayal ettim ben merak etmee:)
şööylee narr gibi çıtır çıtırr:)
miiss mis...
birtutamkekik: evetttt çıtır çıtır, tam hayalinizdeki gibi. çok teşekkürler, sevgiler. :)
YanıtlaSilAfiyet olsun anısı...Bizde geçen hafta istavritle yaptık açılışımızı...Hakikaten çok güzeldi..ellerine sağlık..
YanıtlaSilafiyet olsun swotpisces cım... fırında sardalya vardı bu akşam bizde de... bol bol yemek gerek.
YanıtlaSilAfiyet olsun canım.. Kışın en sevdiğim yanı balık keyfi :)
YanıtlaSilcanım harika gözüküyor,canım çekti şimdi ,Ellerinize sağlık
YanıtlaSilKızım ve ben bayılırken babamız evde kokmasını bile istemiyor:(
YanıtlaSilbuda bizi baya zorluyor...
NEFIS GORUNUYOR..BU HAFTA BALIK PAHALILANMIS....
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM