22 Temmuz 2012 Pazar

TATİL ANILARI... :)

Güzel ve dinlendirici bir tatili Ramazanla birleştirdik ve şimdi işte evimizdeyizzzz... :) Bol bol gezdik, denizle bütünleştik,alışveriş yaptık. Şunu söyleyim, alışveriş derken paso boğaza çalışmışım yalnız... :)) Gittiğimiz yer tam bize göre, sessiz, sakin, huzurlu ve de denizi bir harikaydı. Balıkesir Ayvalığa bağlı Altınova'daydık. Orada sahil sitesi var, oturduğumuz ev site içerisinde 2 katlı bir evdi, dikkatimi çeken gerçekten Ege insanları çok sıcakkanlılar, yöreyi ve yöre halkını biz çok sevdik. İşte fotolarla tatilimizin ilk postu... :))

Kaldığımız sitenin bahçesi, denize 100 metre mesafedeydik...

Deniz ve sahil genelde sakin ve huzurluydu ve de gayet temizdi. 

Yörenin en bayıldığımız yanı, sokaklarda hayrına dağıtılan lokmalar, biz de nasiplendik... :) Altınova merkezi dolaşmak için çıktığımızda 2 ayrı yerde lokma dağıtılıyordu. Lokma sırasına biz de girdik, zaten sürekli dağıtılıyormuş buralarda. Yabancı olduğumuzu anlayınca bize 2 paket verdiler... :))) Tabi ben kaça diye sorunca anladılar haliyle yabancı olduğumuzu... :)))

Ama bu lokmalar harikaydı kızlar, sıcak sıcak mideye indirdik. Balıkesir Edremitli arkadaşım da var üniversiteden, onla da buluştuk, hatta bir gün evlerinde bizi misafir ettiler sağolsunlar. Arkadaşım der ki, buralarda sürekli lokma dağıtılır, hiç aç kalmazsınız dışarı çıktığınızda... :))

Çarşamba günleri Altınova'da semt pazarı varmış, hemen oraya da uğradık. Orada da bir pazar bulduk yani... :)) Dedim ya kızlar paso boğaza çalıştım ben, ama bu tarz şeylere bayılırımmmm ben... :)

Buradaki ürünlerden özellikle kırmızı olan çok ilgimizi çekti.Yer kirazı imiş, değişik bir tat. Tansiyon ve şeker  için tavsiye ediliyor...

Pazarda en şaşırdığım şey, limonların böyle taslarda satılması. Valla dayanamadım fotoladım ben de... :))

Ayrıca kaldığımız siteye yakın her akşam kurulan bir pazar daha vardı. Rengarenk, cıvıl cıvıl bir pazar, hiç sevmem yaa... :))) Peki adı neymiş, en güzel de adı bence...:))) PIRTI PAZARI... :)))

Kızlar bir yığın foto var, ben bir iki post daha yapmayı planlıyorum. Özellikle çok eğlenceli bir CUNDA ADASI postu gelecek, neden mi eğlenceli, bekleyin şekerlerrrr.... :)))

27 yorum:

  1. Gerçekten o taraflar çok güzel ya, her yaz gidiyorum ama güzellikllerine doyamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. biz bu sene tatile çıkamadık böyle senin gibi arkadaların fotolarıyla ve anlattıklarıyla idare ediyoruz işte:)

    YanıtlaSil
  3. Ohh mis eğer bir hesap hatası olmaz ise bayramda bizde kaçabilirik Balıkesir'e çok yerini gezdik ayvalıktan sarımsaklıya şeytan sofrasından cundaya assos'a altınoluktan dağlarda trekking yapmışlığımız var çocuklardan evvel bu yüzden çok severim orayı=))

    YanıtlaSil
  4. Hosgeldin,ne guzel dinlenmisindir. Balikesire gitmistik bir tatilimizde gercekten cok guzel.havasi tam tesetturlulere gore:))Antalya gibi bunaltmiyor.

    YanıtlaSil
  5. bende cunda ,ayvalık tatili istiyorum.çok güzel oraları .özlüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok güzele bir yere benziyor bir kaç hafta önce kızkardeşim de oradaydı oda sizin gibi sakin ve huzurlu bir yer olduğunu söylemişti..Eee artık bize de gitmek düşüyor inşAllah...........................

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor ,özellikle site ve denize bayıldım...sevgiler

    YanıtlaSil
  8. cnm biz de oralara gitmeyi düşünüyoruz.evi kiralamışmıydınız.fiyat öğrenebilirmiyim eğer mahsuru yoksa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım fiyatlar çok değişken, 100-200 arası değişiyor, bizimki 120 idi mesela, bunlar kişi başı değil, bir gecelik fiyatı isterseniz 10 kişi kalın değişmiyor. Bir yatak oda, 2 odalı bir oda daha, banyo 2. katta, alt katta da mutfak ve bir oda beraber, geniş balkonları ve sürekli sıcak su. Size sadece nevresim götürmek düşüyor.Mutfakta her eşya var, ama biz açıkçası kullanmadık, dışarda yedik genelde, atıştırmalık yemekler için de plastik tabak, çatallar aldık.başka sorunuz olursa cevaplarım.

      Sil
    2. Merhaba bu siteden nasıl kiralık bulabiliriz. telefon varsa verirseniz çok memnun olurum.
      shehriye@hotmail.com

      Sil
  9. Ne güzel fotolar böyle canım yaa:)Bende olsam aynı şeyleri çekerdim herhalde:)Sefan olsun..

    YanıtlaSil
  10. çokgüzelgörünüyo oralar okadar yer aradaım bulamamıştım böyle sakınyer yaww:(ama aklımda.diğer yazılarınıda beklemedeyim.cnm.ama siteyi bende merak ettim.

    YanıtlaSil
  11. hoşgeldin:))resımler harıka ..site deniz lokma pırtı pazarı hepsine bayıldım canım :))ne guzel bır tatıl olmuş ..güzel bir yer önerisi yaptın bize..diğer yazılarını bekliyorum canım ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. amanı semt pazarında ne güzel şeyler varmış...
    bayıldım....
    hoşgeldin bu arada canım...
    güzel nezih bir yere benziyor....
    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler şekerler şirin yorumlarınız için...

    YanıtlaSil
  14. bende egeli olarak lokmamıyı çok severim hayır için bir çok yerde dağıtılır İzmirdede fotolar çok güzel eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, lokmalarınız bir harika gerçekten... :)

      Sil
  15. ohh misler gibi tatil olmuş :)

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. blogunu yenı gordum ve beklerım:) bende..demek lokma dagıtıyolarmıs ınanmıyorum harıkaaa yaaa..bayılırım..tatıl beldenız supermıs devamını beklıyorum sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz bloğuma, her zaman beklerim... :)

      Sil
  17. Çok güzel bir yermiş çok beğendim resimleri.ne güzel bir tatil olmuş.Bende ayvalık sarımsaklıya gitmiştim ama altınovaya gitmemiştim bu resimlerden sonra gitmek istiyorum artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında yakın yerler, bir dahakine oraya da gidersiniz, sevgiler... :)

      Sil
  18. biz de gitmiştik oralara sarımsaklıda kalıp civarı gezmiştik, gerçekten insanları ve pazarları çok hoş:) hele yöre kadınlarının tülbent oyaları!

    YanıtlaSil
  19. merak ediyorum kaç kilo aldın tatilde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) yaaa sorma, pasooo boğaza çalışmışım, ama kiloda bi değişme yok çok şükür...:)

      Sil