Bugünkü menümüz, çoktandır yememişim, çok özlemişim. :)
Tarifi şu şekilde; 2 neskafe bardağı un, tuz ve sudan oluşan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutuluyor, 15-20 dk. kadar bir kenarda dinlendiriliyor.
Diğer tarafta 1 büyük soğan rendeleniyor. 250 gr. kıyma, yarım çay bardağı su, tuz ve bol karabiberle iç hazırlanıyor. Hamuru cevizden irice parçalar kopartıp açmaya başlıyoruz. Gerisi malumunuz. Bu ölçülerde yaklaşık olarak 20 tane çibörek çıkıyor.
Çibörek sevenleri böyle alayımmmmm... (:
Oldumu şimdi canım çekti:))nefis gözüküyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilolmadı değil mi? :) tşkler...
Sil"Anneeeeeeeee yardım, sana geliyorum!çiğ börek mi yapsak ne?"
YanıtlaSilAnnemi aradım da.Niyatim belli:)))
afiyet olsun bacım... :)
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok severim...
çiğ böreğin hasını Eskişehir e gittiğimde yemiştim :))
gerçekten güzeldi...
ama sonra bende evde denedim, oluyor, yapabiliyorum :)
miiis miiis...
sıcak sıcak ne güzeldir şimdi...
evet çibörek sıcak yenir zaten... :)
Silafiyet olsun ;)
YanıtlaSilçok tşkler... :)
SilAhhhh beni kızartırken ocağın başına al hem kızartıp hem yerim öylesine çok severim ki sofrayı bekleyemem.Biz de aynı bu şekil yaparız.Ellerine sağlık canım Vallahi canımı istettin.Sevgilerimle...
YanıtlaSilAyyy ocak başında yemeye fırsat olmadı ki, kızartma görevi bana verilince... :)
SilKAÇ GÜNDÜR AKLIMDAYDI ,ŞİMDİ BÖYLE NEFİS BÖREKLERİ KARŞIMDA GÖRÜNCE KAÇINILMAZ OLDU.. YARİN YAPARIM ARTIK:)ELLERİNE SAĞLIK,SELAM VE SEVGİLER:)
YanıtlaSilben de vesile oldum desenize... :)
Silevet dün yaptım.. yalnız çok kalorili olduğundan insan afiyetle yedikten sonra 3-4 saat vicdan azabı ile ne yapsam da eritsem bu börekleri deyup kendine eziyet ediyor...
YanıtlaSilaa yaptın mı, afiyet olsun canımmmm...
Silhamuruna soda koymadınız mı? Ben geçenlerde Oktay ustanın sitesinden aldım tarifi karbonat kullanmıştı
YanıtlaSilhayır biz kullanmadık...
Sil