31 Ocak 2016 Pazar

CEVİZLİ İNCİRLİ TATLI

Geçen akraba günümüzde yaptığım ve gayet beğenilen tatlımız. Ben tarifi arkadaşımdan aldım. Sadece şeker miktarlarını azalttım, zira biz çok şekerli sevmiyoruz. Yaptığım ölçü ile ideal bir tatlı oldu. Kare borcamı kullandım. İşte detaylı tarifi; 

Öncelikle 6-7 inciri sıcak suda bekletin ve küp küp doğrayın. Bir bardak cevizi iri parçalar halinde hazırlayın.
3 yumurta 3/4 bardak şeker ile köpürene kadar çırpılır. Güzelce elenmiş 1 bardak un ve yine elenmiş vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Tahta kaşık kullanılarak ceviz ve incirler de eklenerek yağlanmış borcama malzeme dökülür ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
 ( bizim davul fırın, siz ısıyı kendi fırın ölçünüze göre ayarlayabilirsiniz)
Kek ılınınca 1.5 bardak su, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 ç.k kahve karışımı üzerine dökülür.
Sos için ise 1 kilo süt,  5 tepeleme çorba  kaşığı şeker,  2 tepeleme çorba kaşığı un ve 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta göz göz olana kadar pişirilir, soğuyunca içine krem şanti eklenir ve çırpılır. Kekin üzerine dökülerek 1 gün sonra servis yapılır.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun... (:

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık denemek lazım çok leziz gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denemenizi tavsiye ediyor, çok teşekkürler... (:

      Sil
  2. Daha önceden de yaptığım bir tarif.Oldukça hafif oluyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi. Sitenizi takibe aldım. Bana da beklerim. guzelisleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz, teşekkürler yorumunuz için... :)

      Sil