1 Şubat 2018 Perşembe

BİR TATİL ÖDEVİ OLARAK MAYALI EKMEK... :)

Evettt sayın okuyucu, bugün sizlerle yeğenimin 15 tatil etkinliği olarak verilen mayalı ekmekten bahsetmek istiyorum... :)

 Tabii 2. sınıfa giden bir çocuk mayalı ekmeği nasıl yapar. Veliler hemen devreye girer ve netten bol miktarda araştırma yapar. Ablam da öyle yapmış, yeğenime de büyük ihtimalle unu eleme görevi verilmiş olabilir... :)) Bu arada ekmeğin tadı cidden muazzam, hazır fırından alınmış gibi bir havası var... :)) Tarif için CafeFernando bloğuna başvurulmuş. Tarif her ayrıntısıyla burada yer alıyor. Hemen yönlendiriyorum... TIK TIK

Bu iş bayağı uğraşlı, eğer yönlendirdiğim bloğa uğrarsanız anlayacaksınız ne demek istediğimi.. :)) Ama sonuç kesinlikle çok başarılı. Ablam bu kapta pişirmiş. Çok isabetli olmuş bence... :)

İşte bu da oluşturulan maya, kendi mayanızı kendiniz yapıyorsunuz. Bunu daha sonra tekrar tekrar kullanma imkanınız var. Denemek isteyenlere şimdiden bol şans... :))


6 yorum:

  1. Emeğinize sağlık, zormuş hakikaten.

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten bayağı uğraşısı var. ;)

    YanıtlaSil
  3. hihi çok tatlııııı :)

    YanıtlaSil
  4. Ekşi mayayı ben de denemiştim ama uzun süre devam edemedim, bir kaç kere yaptım. Sabır isteyen bir iş olduğundan pek bana göre değil herhalde. Pakmayaya devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sabır istiyor kesinlikle. Arada belki yapılabilir. (;

      Sil