Efendim hayatında benim gibi ilk defa Dible ismini duyanlar vardır belki aranızda. İşte arkadaşımın yaptığı Dible ve tarifi... :)
Dible'nin özelliği turşu kavurmasından olması. Taze fasulye turşusu ve pirinci aynı anda haşlıyorsunuz. Sonra soğanı kavurup, içine turşu ve pirinçleri atıp az daha pişiriyorsunuz. İşte bu kadarrrrr... :) Arkadaşımın dediğine göre bu Dible' nin pirinci biraz fazla olmuş...
Önceden de dediğim gibi bu tarz yemeklere uzağım, ama yapanın hatrına ucundan biraz tadıyorum. Canım arkadaşımın ellerine sağlık... :)
Karadenizin eşsiz lezzetlerinden 👍
YanıtlaSil;)
Silheey saooool bir kerecik yiyip sevmiştim istanbulda bir ev yemekleri yerindeee :)
YanıtlaSilrica ederim ki... :)
Sil