Evetttttt ilk şerbetli tatlı denememle karşınızdayım canlar... :) Sonuç gayet başarılı, her tadandan övgü dolu sözler aldım... :)) İşte size yapım aşamalarıyla kalbura bastım... :)
Tarif rahmetli annemin tarif defterinden. En sevdiğim tatlılardan biriydi. Çok da güzel yapardı. Yaparken gözlemlerdim annemi. Sanırım o yüzden ilk denemede tatlıyı tutturabildim...
Efendim ilk önce 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, birkaç damla limon ile bir şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır...
Ardından 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı erimiş margarin ya da tereyağ
(ben tereyağ kullandım), 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1 kaşık irmik ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve 15-20 dk. dinlenmeye bırakılır.
Hamurumuz iyice dinlenip özleşince, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve bu parça süzgecin üzerine yuvarlak şekilde resimde görüldüğü gibi yayılır. Ortasına ceviz koyulur ve tepsideki tatlılar gibi kapatılır...
Tüm tatlılarımız şekil verildikten sonra kızgın fırında nar gibi olana kadar pişirilir...
Soğumuş şerbet sıcak tatlımızın üstüne dökülür, şerbetimiz iyice çekinceye kadar beklenir ve sonrasında afiyetle yenirrrr.. :)
Hepinize hayırlı Cumalar, dualarla inşallah...