8 Temmuz 2013 Pazartesi

VİŞNE SUYU...

Bir baktık, bahçemizdeki vişneler olmuş... :) Malum vişnenin tadı biraz ekşi oluyor, biz de kaynatıp meyve suyu yapalım dedik... (:

                                            5,6 adet ancak yiyebilmişimdir ekşiliğinden... :)

Bunlar da kaynatılıp sıcak sıcak kapatılan kavanozlar. Tarif kısaca şöyle; vişneler suda rengi çıkana kadar ve de kendileri de yumuşayıncaya kadar pişirilir, sonra isteğe bağlı şeker ilave edilir, 15-20 dk daha kaynatılır, sıcak iken kavanozlara boşaltılır, kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir. Böylece konserve içeceklerimiz hazır olur, istediğimiz zaman açıp missss gibi içebiliriz. Afiyetler olsun... :)

Malum Ramazan ayı da geliyor, hepinize huzur dolu bir Ramazan ayı diliyorum... :))

18 yorum:

  1. Ben de kırmızı erikle yapıyorum aynısını, hatta şekersiz kaynatıp kavanoza koyarsan daha uzun süre dayanıyor, şekeri isteğe bağlı sonradan ilave edebilirsin :) afiyet olsun şekerim :)

    YanıtlaSil
  2. ohhh afiyetle yiyin. ben severim vişneyi ekşi mekşi demem yerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çok faydalıymış, ne güzel yiyebilene... :)

      Sil
  3. Ben de ekşiliğinden yiyemem. Eğer hala vişne varsa vişne ekşisi yap. Ben denemek için cumartesi günü 1 kg kadar vişne ile yaptım. Bugün güneşten alacağım. Sanırım bir çay bardağı kadar çıkacak. Bu arada biz salatalara ekledik bile ta kıvamını bulmamışken. :)Posasını da marmelat yapımında kullandım. Marmelatını da çok sevdik. Vişne alırsam yine ekşisini yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sizinki de güzeldir muahakkak... :)

      Sil
  4. sanada hayırlı ramazanlar canım:) Bu arada vişne suyunu bende çok severim... Size afiyet olsun bool bol için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın canım, hayırlı ramazanlar... :)

      Sil
  5. süper bir fikirmiş bu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Vişneler harika görünüyor. Taze taze.bende yaparım böyle .vede çok severiz ailecek.afiyet şifa olsun.hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun Fatma Hanım, hayırlı Ramazanlar...

      Sil
  7. iyi fikir ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, size de hayırlı Ramazanlar... :)

      Sil
  8. en çok sevdiğim reçel vişne ve ahududu reçelidir
    Annem bildiğinden 4-5 kilo almış, geçen hafta reçel yaptık bizde tabii ayıklaması bize kaldı
    çok eğlenceliydi :)

    YanıtlaSil
  9. Yoğun ve hızlı geçen yaşantımızda unutulmaya yüz tutan bu tarz uygulamaları paylaşman çok güzel ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, aslında en güzeli ev en sağlıklısı... :)

      Sil