Geçenlerde sadece görselini paylaşmış ve tarifini sonra vereceğimi söylemiştim. İşte tarif zamanı... :)
1 adet tavuk göğsünü küp küp doğrayıp kendi suyunda soteliyoruz. 2 orta boy patatesi ve 1 havucu yine küp küp doğrayıp kızartıyoruz. 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ile tüm malzemeleri tuz ve karabiber katarak harmanlıyoruz. Tüm malzemeyi borcama döküp beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
2-3 kaşık sıvıyağ 1 fincan un ile kokusu gidene kadar kavuruyoruz. 3 bardak soğuk sütü yavaşça katıp, kabarcıklar oluşana kadar pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Sonrasında borcama döküp fırına veriyoruz. 20-25 dk. pişirip sonunda yeteri kadar rende kaşarı üstüne döküp 5 dk. daha fırında tutuyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun... :)
ama oldu mu şimdi bu saatte paylaşılır mı bu güzellik :)
YanıtlaSilbenim de sık yaptığım bi yemek bu, çok hoşuma gidiyo
ellerine sağlık bacım
:)) sağol bacım, sevgiler...
Silhımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgiler canım.
çok teşekkürler efenim... :)
SileLiNe koLuNa emeğiNe yüreğiNe sağLık caNım :)
YanıtlaSiliLk fırsatta deNiyeceğim tarifLere bir yeNisiNi daha ekLediN çok teşekkürLer :)
oy ne güzel yeni bir tarif eklediysem tarif defterinize... :)
Silcanım tamda benim damak tadıma uygu bir lezzete benziyor denemek isterim, afiyetler..
YanıtlaSildenemeni şiddetle tavsiye derim o zaman... şimdiden afiyet olsun... :)
Silhem pratik hem de sunumu şık görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık
sağolun efenim...:)
Siluff nefis gorunuyooo namnammmms :))
YanıtlaSil:))))
SilMerhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Bayılıyorum bu yemeğe çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :))
Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim:
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...
hoşgeldiniz bloğuma, beğenmenize sevindim. sevgiler... :)
Sil