3 Nisan 2021 Cumartesi

AH DÜŞÜNCELİ KIZLAR...

15 gün önce kadar doğum günümdü. Bir öğrencimin de hafızlığı bitmiş. Hocam ben arkadaşlarıma kurabiye vs. getirmek istiyorum dedi. Tamam dedim kendi aramızda kutlarız, hediye sepetimden (öğrencilere yaptıkları artı davranış, yüksek not vs. durumlar için hazırladığım sepet) bir de hediye seçtirdim. Kendisi gelirken de yaş ve kuru pasta getirmiş. Pek lezzetliydi, az olduğumuz için mesafe  kurallarına dikkat ederek afiyetle yedik... :)



Bu arada benim de bir gün önce doğum günümdü. Bir baktım, ellerinde siyah bir kutu getiriyorlar. Doğum günü sürprizi yapmışlar sağ olsunlar. Bu günlerde moral oldu, sohbet ettik, biraz rehberlik yaptık derse ilave olarak... :)


Naif kızlar, quiz okumam için tüylü kalem, kelime not almam için kelime defteri, bir de zarif bir kolye almışlar. Düşünmeleri yeterdi aslında. Hediye vermek kadar , almak da çok keyifli, beklenmedik olunca daha da keyifli oluyor.

İşte böyle, pandemi günlerinde biraz moral oluyor bu tarz aktiviteler, ben de derse düzenli katılanlara iskender ısmarladım, afiyetle yedik. Sağlıkla eski günlere dönelim inşallah. Özlenen günlere... 


 

11 yorum:

  1. İyi ki doğdunuz hocam. Ne güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. oooo maşallah maşallah sizin dersler altın günü gibi yani, iskender, pasta, oh :) iyi yaşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet günleri özledik, özlem gidermece. Teşekkürler deeptone... :)

      Sil
  3. Nice mutlu yaşlara o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba size bir şey danışmaya geldim ingilizce öğretmeni olduğunuz için deep sizden de bilgi alabileceğimi önerdi :) Bu yıl ikinci üniversite için yks tercih yapacağım dil bölümlerinden. Şuan için sıralamam ortalama ama sorun değil seneye de denerim. Fakat kafam karışık bölüm konusunda. Başta sadece ingilizce öğretmenliği düşünüyordum ama şimdi ingiliz dili edebiyatı da tercih etsem mi diye aklım karıştı. İkisi birbirinden çok farklı biliyorum. Öğretmenlik daha gramer ağırlıklı edebiyat da kültür ve edebiyat ağırlıklı diye biliyorum.

    Merak ettiğim şeylerden biri şu ki edebiyatta ön ek son ek gibi dilin detaylarına kadar inildiğini ve çeşitli dönemlerden romanların yazarların incelendiğini biliyorum ama bunlar gözümü korkutmalı mı emin olamıyorum. Herkes aşırı zor olduğunu söylemiş.
    İkincisi edebiyat okursan çevirmenlik tercümanlık vs gibi çeşitli alanlara girebilirsin fakat öğretmenlikte sadece öğretmen olursun diyenler var bu konuda siz neler düşünüyorsunuz?
    Üçüncüsü de ingilizcem şuan için mükemmel değil ama iyi durumda sayılırım ingiliz edebiyatı öğretim dili ingilizce. Hazırlık sınıfını rahatlıkla geçebilecek durumdayım ama hazırlığın basit kaldığını da biliyorum. Bu durumda sizce dersleri anlamakta zorluk yaşar mıyım yoksa dile maruz kalıp ilerlemek iyi olur mu? Yoksa seneye daha iyi hazırlanıp sadece öğretmenliği hedeflemem mi daha iyi olur?
    Kafam çok karışık ve sorularım da biraz karman çorman farkındayım ama bana yol gösterirseniz çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuza yorum yaptım, yeni gördüm kusura bakmayın...

      Sil
    2. Merhaba yoğun günler yaşanıyor hiç sorun değil ve cevabınız için teşekkür ederim :) evet daha çok öğretmenlik istiyorum ve fikrim bu konuda yoğunlaştı öğretmenlik tercih ettim. Edebiyat da okuması zevkli olabilirdi ama arkeoloji lisans mezunuyum ve zorlu bir eğitim sürecinden çıktım. Bir yandan yüksek lisansa da hazırlanıyorum ve ikinci bölümü biraz daha rahat okumak istediğime karar verdim. Edebiyat bölümü fazla detaylı ve zorlayıcı olacak diye düşündüm. çok teşekkür ederim tekrar yanıtınız için sevgiler çokça :)

      Sil
    3. Hayırlısı olsun hakkınızda, sonucu sabırsızlıkla bekliyorum... :)

      Sil
    4. swotpisces hocam bana tübitakta yaptığınız snapwords çalışmanız için kullandığınız taslaklar lazım rica etsem paylaşır mısınız

      Sil
    5. snapwords için pisceswot@hotmail.com adresine yazar mısınız? ya da mailinizi yazın lütfen.

      Sil