Rahmetli annemin tarif defterinde görüp merak ettiğim ve sonunda denemeyi başardığım börek. Ana malzemeler soğan ve ceviz, ilginç değil mi... :)
Hemen tarifi paylaşayım sizlerle. Tarifte yarım kilo diyor, ortalama 7-8 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağda (isteğe bağlı tereyağ da atabilirsiniz yarı yarıya) rengi dönene kadar kavuruyorsunuz, sonra tuz karabiber atıp, 1.5 bardak iri dövülmüş cevizi ekliyor ve ocağı kapatıyorsunuz.
Diğer yanda yarım bardak yağ, 1.5 bardak süt, 1 iri yumurta ile sos hazırlıyoruz. 5 adet yufka kullanıyoruz. Tepsiyi yağlayıp, şekildeki gibi ilk yufkayı yayıyoruz. Her yufka arasını sosluyoruz. 3 yufka alta, 2 yufka üste olacak şekilde soğuyan iç harcı ortaya eşit şekilde yayıyoruz.
En son ilk yufkayı üstte birleştiriyoruz, sosu da yayıp böreğimizi fırına veriyoruz. Yalnız böreği direk fırına atın, yani fırın soğukken, annemin notlarında öyle yazıyordu, ben de öyle yaptım.
İşte pişmiş, sıcacık hali. Bütün halini çekemedim. Afiyetle yedik, elime sağlık... :)
Denemek isteyenlere tavsiye edilir, değişik bir börek. Gün sofralarınızı süsleyebilir...:)