22 Nisan 2011 Cuma

MAYALI ISPANAK BÖREĞİ...

En sevdiğim yemek türü, hamur işleri. Neyse ki bu kiloma yansımıyor çok fazla. İşte size el açması mayalı bir börek. İlk önce 1 yemek kaşığı kuru mayamız bir miktar sıcak su ve bir tatlı kaşığı şeker katılarak sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.

Sonra 1 su bardağı süt, 4 neskafe bardağı un, maya, aldığı kadar su ve tuzla bir hamur elde edilir. Yarım saat kapalı bir şekilde bekletilir. Sonra hamurumuz 13 bezeye bölünür. Bezeler tepsiden az büyük açılarak tepsiye yerleştirilir. En alt kata 5 beze açılır, her kat sıvıyağla yağlanır. Diğer katlar 4'er olarak açılır. 2 kata ıspanak yerleştirilir.


Ispanakların üstüne tercihe göre ekşimik ya da lor peyniri de kullanabilirsiniz.



En son böreğimiz kesilerek yağlanır ve fırına verilir.


    Nar gibi kızarana dek fırında pişiriyoruz, yapanlara kolay gelsin, yiyenlere de afiyet olsunnnn... :)))

11 yorum:

  1. offf nefis görünüyor... eminim tadı da öyledir... afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
  2. benimde en sevdiğim kesinlikle:)
    ah birde kilo almasam ve aldıklarımı vermek zorunda kalmasam:))

    YanıtlaSil
  3. Çok enfes görünüyor ellerinize sağlık.
    Keşke yapmasıda yemesi kadar kolay olsa:(

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık, yiyipte kiloya yansımaması imrendirici:)

    YanıtlaSil
  5. ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık çok güzel kızarmış sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler arkadaşlar, her beraber afiyetler olsun. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM, ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler fundacım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ALLAHIM sadece bakmakla yetindirsin :)nefis görünüyor.burada yemek börek okuyorum bu saatte börek yapamam gidip mecburen atıştırıyorum :)duam ona idi

    YanıtlaSil
  11. dikişdersi: hay Allah, buraya yemek tarifi koymanın kötü yanları işte. :)

    YanıtlaSil