30 Ekim 2011 Pazar

GEZMECE TOZMACA ve BİR ADET OKTAY USTA YEMEK KİTABI...:)

Sanırım ilk defa bir ikram sofrası yayınlıyorum. Okuldaki öğretmen arkadaşlarla ayda bir günümüz var. Bu haftasonu da 2. günümüzü gerçekleştirdik. Bu seferki günümüz bir bekar evinde olmasına rağmen, arkadaşımız bize birbirinden güzel ikramlar hazırlamış, ev arkadaşı da ona yardımlarıyla katkıda bulunmuş. Ellerine sağlık her ikisinin de...:))

Bu arada arkadaşımızın tariflerinin bir kısmı Oktay Usta yemek kitabından. İkramlıklar şu şekilde;

2 adet sodalı börek. Biri mantarlı, diğeri de kabaklı-peynirli. Tadlarını soracak olursanız inanılmaz güzel ve yumuşacık. Sodalı ve yumurtalı sos hazırlanıyor ve bu kullanılıyor. Hazırlanan börekler bir gece önceden dolapta bekletilip, ertesi gün pişiriliyor. Kesinlikle denenmesi şart... :))))
 Mercimek köftesi. Arkadaşım tarifi yine kitaptan almış. Ben normalde mercimek köftesi çok sevmem, ama buna bayıldım. Çok lezzetli olmuştu.
Bir diğer salata kuskus salatası. İçine garnitür, mısır, tavuk, közlenmiş kırmızı biber kullanılmış. Sonra yoğurtla ve mayonezle bütünleşen harika bir salata. Salata tariflerinize ekleyebilirsiniz. 
Gelelim tatlılara... Biri etimek tatlısı. Karamelize edilmiş şekerle etimek ıslatılıyor ve üstüne de puding, krem şanti. Tadı çok hafif ve lezzetli bir tatlı olmuştu.
Diğer tatlımız yine kitaptan seçilen bir tatlı. Elmalı toplar. Elmalar rendelenir, içine bebe büskivüsi, ceviz içi, limon kabuğu rendesi atılıp yuvarlak toplar elde ediliyor. Üstüne de çikolata sosu dökülüyor. Bu da denenecekler listesinde yerini aldı bile... :))


Bu arada saatler bir saat geri alındı. Yeni saate alışmak biraz zaman alır. :) Herkese güzel ve huzurlu bir hafta diliyorummmm, sevgiler. :)

6 yorum:

  1. Harika bir sofra olmuş canım.Oktay ustanın tarifleride muhteşem ama en güzeli tv den izleyip yapmak...sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ahhh oo sofrada bende olsayddımm:))
    ellerine sağlık arkadaşlarınınn...
    :)
    hepsi birbirinden leziz görünüyor...
    afiyet bal olsunn:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Hiiim harika bir sofra olmus, sizin ve arkadasinizin ellerine saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. şimdi o masada olmak vardı :)açım açççççç yaa diyetteyken de yemek bloglarına yorum yapmak çok zor işmiş nasıl canım istedi:)


    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. harıka gorunuyor hepsı oktay usta ıcın zaten bır şey soylemeye gerek yok ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  6. hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum canlarım, sevgiler. :)

    YanıtlaSil