27 Ekim 2011 Perşembe

HAYAT DEVAM EDİYOR...

Bir haftadır Türkiye gündemi bizleri derinden üzen olaylarla meşgul. Bu sebepledir ki, elim bir türlü yeni post hazırlamaya varmadı. Ama hayat devam ediyor işte, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bize düşen ise olanlardan dersler çıkarmak ve bolca dua etmek. Sanırım ülkemiz ve milletimiz olarak buna şu sıralar çok ihtiyacımız var....

Bu postumda sizlerle nette görüp yapmak istediğim ve nihayet geçen Pazar deneme fırsatı bulduğum hazır yufka mantısından bahsetmek istiyorum. Sonuç gerçekten harika, biz beğendik. Tarif , tarif defterimde yerini aldı bile...

Ben kendi yaptığım malzemelerle anlatayım. İlk önce 200-250 gr kıyma, 1 soğan, tuz, karabiber ve yağ ile iç harç hazırlıyoruz. Aslında tariflerde çiğ de kullanılabilir diyor, ama ben tavada biraz malzemeleri pişirdim.

Ben 3 adet yufka kullandım. İlk önce yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz, yağlayıp uç kısmına iç harç koyup sarıyoruz ve 2 cm olarak kesiyoruz. Tepsiye tekkk tekkkk diziyoruz ve üstünü tekrar yağlıyoruz.


Sonra mantılarımızı fırında üstleri iyice kızarana dek pişiriyoruz.

Bir yanda 750 ml su+bulyon tablet ile et suyu hazırlıyoruz. Eğer imkan varsa orijinal et su da hazırlayabilirsiniz. Bu et suyumuz sıcakken, nar gibi kızaran mantılarımızın üstüne suyu döküp, fırında bir 5-6 dk daha pişiriyoruz.

Bunu bir arkadaşım et suyu atmadan yapmış, ama kupkuru olduğunu söyledi, kesinlikle et sulu denenmeli. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber hazırlıyoruz. Biz beğendik, size de tavsiye ederim...



12 yorum:

  1. Ellerinize saglik. Mantiyi cok ama cok severim daha önce hic görmedigim duymadigim aklima gelmeyen bir tarif. Mantiyi cok severim ama hep bana yorucu gelir, ama bu cok pratik, mutlaka deniycem gercekten. Cok tesekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ay ben bunu eskiden yapardım, unutmuşuuuum, çokta severim, niye yapmıyorum kiiii, iyi ki hatırlattın, ne güzel de yapmışsın, bir canım çekti ki, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. hepimiz aynı duyguları yaşadık gülüm...
    eridi içimiz ama...
    çaresizce...
    nasılda güzel görünüyor tatlımm:)
    ellrine sağlık...
    mutlaka denemek istiyorum kısmet olursa...
    mantı sevdalısı kuzucuklara farkl bir lezzet olur hem...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil
  4. Bu bizim sosyete mantısının minik ve daha kolay olanı değil mi:)ama süper fikir bir iki yufkayla hemencecik yapılabilir..Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. hımmm mis gibi... ellerinize sağlık çok güzel olmuşa benziyor.. anne tarafı kayserili biri olarak mantıyıda doğal olarak seven biri olarak hemen yapılacaktır emin olun tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. akşama ne pişricem die düşünüyrodum :)) eline saglık ablacım teşekkürler tarif için:)

    YanıtlaSil
  7. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık balım,Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkürler şekerler, hepinize sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. benim çok severek yaptığım fakat eşimin pek sevmediği ve eskipatronumun eşinden artvinşikendisi öğrendiğim bir yemek ..afiyet olsun =))

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım, en yakın zamanda deniycem:)

    YanıtlaSil
  11. hayat gzel: çok teşekkürler, sevgiler canım.

    YanıtlaSil