14 Temmuz 2013 Pazar

ARI SOKUNCA... :)

Hayatım boyunca birkaç kez arı sokmasına maruz kalmakla birlikte, son yaşadığım hadise gibi olanına rastlamamıştım.... :) Uzun bir cümle oldu, ama anladığınıza eminim şekerler... :))


Her şey hava almak için gittiğimiz parkta '' Dur biraz toprağa basayım'' deyip ayakkabılarımı çıkarmamla başladı... :) Lay lay lom Heidi (: gibi bayırlarda koştururken birden ayağıma bir şey battığını hissettim. Çok şiddetli ve acı bir batmaydı. Sonrasında geçti, üzerinde de durmadım, durmak istemedim açıkçası... :)

Ertesi gün şişen bir ayakla güne uyandım... :)) Kaskatı olmuş ve de şişmişti, ev terliğimi bile giyemedim o derece... :)) Allah Allah ne oldu da böyle oldu diye düşünürken dün beni ısırdığını düşündüğüm hain domdom arı geldi aklıma... :)) İlerleyen saatlerde kızarmaya ve kaşınmaya başladı. Bunlar normal belirtilermiş, ama ilk defa başıma gelince bir an noluyo oldum... :))  Liseden arkadaşım aile hekimi bizim sağlık ocağında, hemen gittim ilgilendi sağolsun. Tipik arı sokması reaksiyonları dedi. Bir jel ve de antihistaminik ilaç verdi. Ertesi gün inanmazsınız nasıl bir kızarıklık böyle hani düşmüşsünüz morarır ya, öyle bir morarma o ısırılan yerde... :)) Bu da normalmiş okuyup gördüm internette. 

Bu vakayı da böylece atlatmış olduk. Allah beterinden korusun. 

Sizlerin de arılarla tecrübeleriniz var mı şekerler... :))

22 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Allah korusun arı sokmasından vefat edenler var :(

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Yine de ucuz atlatmışsınız. Çok daha kötü tepki verenler var. O jel Fenistil olmalı. Bizim buralarda da çok çiçek olduğundan arı sokma olaylarını sık sık yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana stilex verdi, sanırım aynı tarz bir ilaç. Çok teşekkürler...

      Sil
  3. çok geçmiş olsun canım.bazen böyle talihsiz durumlar oluyor...beni de bir defasında gittiğim bir düğünde arı sokmuştu.sesimi bile çıkartamadım malum..ama böyle bir tepki olmamıştı vucüdumda...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düğünde bir de... :) nerde olacağı belli olmuyor desenize... sevgiler... :)

      Sil
  4. Cok gecmis olsun canim ari sokmasi birkac kez basima gelsede hic boylesi gelmedi cok sukur yalniz ben bebekken annem altimi degistirmis o arada pijamamin icine 4/5 ari girmis annem salliyormus beni ben agliyormusum altim temiz diye hic bakmayip emzirmeye hoplatmaya pispislamaya devam eden surec on dk kadar surmus en son care birdaha bakayim beze diye acinca cikmis arilar hep sokmuslar beni ciddi sekilde yaralanmisim ;)) bilinc altimda bebekliktenmi kaldi bilinmez aridan cok korkarim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyyy korkunççç... :) kesin bir bilinç altı durum var o zaman... :)

      Sil
  5. Cok gecmis olsun.sukur bir iki defa maruz kalmistim boyle bir duruma ama sislik olmamisti.ama arkadasimi yuzunden sokunca davul gibi sismisti:( Allah tan sizinki gorunur yerde de degil iyi atlatmissiniz.tekrar gecmis olsun :((

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun,annem de fena olur arı sokunca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önlem almakta fayda var o zaman, çok teşekkürler...

      Sil
  7. çOK GEÇMİŞ OLSUN. DŞKKAT ET KENDİNE

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun.eşim arıcı.ondan biliyorum.çok normal belirtiler.o kaç kez sokuluyo hatırlamıyor bile:)

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun canım beni de uzun süredir arı sokmuyor unuttum acısını hatırlamak da istemiyorum ama çok şükür bu yaşadıklarını yaşamadım hiç

    YanıtlaSil
  10. Selam canim, hayirli Ramazanlar.
    Ayy okuyunca bir arinin nasilda insani etkiledigini fark ettim. Demek arilarin hem tatli hemde aci yanlari varmis. Gecmis olsun arkadasim, sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, gerçekten de öyle... :)

      Sil
  11. Güzel bir makale hazırlamışsınız, arı sokması hakkında güncel ve daha detaylı bilgi için inceleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil