Kabak zamanı bir ya da iki kez evimizde yapılan bir yemektir Katıklı Dolma.Zamanında Oktay Usta' nın programında yayınlanmış ve dolmalar yarışmasında 3. olmuş. Biz ilk yaptığımızda çok sevmiştik ve her yaz da muhakkak yaparız. Tarifi şöyle;
1 kilo kabak alınır ve kabukları kazınır. İçleri kabak oyacağıyla boşaltılır. Yoksa bir bıçak da aynı işlemi görür. Biz içlerinden çorba yapıyoruz ilerleyen günlerde. Oyulan kabaklar 2 cm kalınlığında kesilir ve içleri tuzlanır.
Diğer tarafından 250 gr. kıyma alınır. İçine 1 iri soğan rendesi, 1 bardak ince bulgur, 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber, kuru nane, 1 kaşık domates salçası, yarım bardak su, tuzu eklenerek iyice yoğrulur. Bu karışım kabakların içine sıkı sıkı yerleştirilir. Bir tencereye gelişigüzel yerleştirilir. Üzerine 1 bardak sıcak su ve 1 kaşık sıvıyağ gezdirilir. Az tuz da serpilir. Ocağa konup kaynamaya başlaması beklenir. Kaynamaya başlayınca 25 dk. kısık ateşte pişirilir.
Katıklı Dolmamızın yapım aşamaları...
Eğer iç harcımız artarsa elimizle sıkıp, tencereye atabilriz onları. Onların tadı da, en az kabaklı olanlar kadar güzel, hatta ben onları daha çok seviyorum itiraf edeyim.
İşte dolmamızın son hali. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli yağ ile servis yapıyoruz. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim. Beğeneceğinize eminim.:))
Hepinize güzel bir hafta olsunnnnnnnn, sevgilerrrrrrrrrrrr.... :))